Visie

In de gestalttheorie is authenticiteit, trouw zijn aan jezelf, een belangrijk uitgangspunt. Je innerlijke stem of intuïtie ervaren kan al een hele uitdaging zijn. Er naar handelen al helemaal. Dat vereist moed.

De Kantorka staat symbool voor deze authenticiteit. De Kantorka is een personage uit het prachtige jeugdboek Meester van de zwarte molen van Otfried Preußler.

In dit boek komt een meisje voor zonder naam. Zij wordt de Kantorka genoemd, wat voorzangeres betekent. Krabat, de hoofdpersoon van het boek, werkt als molenknecht van een meester in de zwarte kunsten. Hij wil de molen verlaten maar de meester van de zwarte molen houdt hem tegen. Krabat mag de molen slechts verlaten wanneer zijn geliefde Kantorka hem, geblinddoekt, herkent tussen de andere jongens van de molen.  De Kantorka kan alleen op haar eigen intuïtie vertrouwen. En ze kiest…

De Kantorka vertrouwt op haar innerlijk weten. Ze durft te kiezen. Hoe spannend dit ook is. Zij is trouw aan zichzelf.

Praktijk De Kantorka heeft het vertrouwen dat jij zelf alles in huis hebt om jouw weg te vinden in het leven. Soms heb je alleen iemand nodig die een stukje met je meeloopt. Iemand die je helpt met bewust maken wat voor jou nog niet zichtbaar is.